Jazz and Wine | Jazz and Wine - Wie zijn wij?
Jazz and Wine is een theatervoorstelling waarin een heerlijke wijnproeverij wordt gecombineerd met lekkere easylistening jazz. De voorstelling is een intitiatief van jazzzangeres Joyce Stevens en speelt in diverse theaters door heel Nederland. Het jazz trio van Mijne Heeren bestaande uit: pianist Tico Pierhagen, contrabassist Pieter Althuis en zangeres Joyce Stevens speelt bekende jazz stukken, terwijl u geniet van een wijnproeverij van 5 bijzondere wijnen geselecteerd door een wijn leverancier, wijnimporteur of sommelier uit de regio.
jazz, voorstelling, Joyce Stevens, Tico Pierhagen, Pieter Althuis, Mijne Heeren, easylistening, theater
21691
page-template-default,page,page-id-21691,page-child,parent-pageid-21690,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

 

Dat de hemelse combinatie jazz en wijn nog geen plek in de Nederlandse theaters had was voor Joyce Stevens de aanleiding om daar iets aan te doen en
de voorstelling Jazz and Wine te maken.
Door haar jarenlange ervaring in het musical vak en haar Jazzformatie ” Mijne Heeren” te combineren ontstond een eigenzinnige voorstelling.

Wat is het? Een concert, een proeverij een theaterstuk? Geef er je eigen naam aan zegt Joyce lachend. Eén ding is zeker, het is een avond genieten. Kom maar gewoon gezellig langs, zak onderuit, proef, luister en geniet. Ik hoor later wel wat je uiteindelijk vindt dat het is, ik denk ……..lekker!

 

Joyce Stevens
Producent, schrijfster en leading lady van Jazz and Wine.
Na een carrière van 21 jaar bij grote musicalproducties richtte
Joyce Stevens in 2009 haar band “Joyce Stevens & Jazzformatie Mijne Heeren” op, eerst als kwartet later als een zevenman’s formatie.

De stap naar een concept waar ze haar beide liefdes kon combineren kon niet uitblijven en leidde tot het bedenken en ontwikkelen van de theatervoorstelling Jazz and Wine.

Joyce Stevens genoot zowel een musicalopleiding als dansopleiding en studeerde aan: The European school of Jazzdance, Hogeschool voor de Kunsten, waarna ze tweemaal een studiebeurs van Gus Giordano Dance center te Chicago mocht ontvangen.
Voor volledig cv klik hier.

Tico Pierhagen
Pianist en arrangeur van Jazz and Wine.
Tico is geboren in Paso in Colombia maar woont in Nederland.
Naast Jazz and Wine is  Tico oprichter en componist van zijn eigen band “Aqua Bajo”.
Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, het Conservatorium te Rotterdam en the University of Portmouth te Engeland waar hij zijn media master of Arts behaalde,
is Tico Pierhagen is een zeer gerespecteerd en veelzijdig muzikant in binnen- en buitenland. Zijn spel uit zich in betoverende improvisaties met onverwachte virtuoze wendingen.

Pieter Althuis
Eén van de zeldzame bassisten die zowel pop, funk als jazz in zijn vingers heeft en speelt en strijkt daarom zowel de contrabas als de basgitaar.
In Jazz and Wine zullen we hem op de contrabas en the loopstation zien schitteren.
De veelzijdigheid van Pieter Althuis is terug vinden in zijn samenwerkingen met o.a. Rob Kreeveld, Louis van Dijk, Jocelyn Brown, Saskia Laroo en Denise Jannah.

Pieter Althuis studeerde  in 2000 af aan het Conservatorium te Zwolle als uitvoerend musicus contrabas en basgitaar, met extra aantekening voor Klassieke contrabas en band coaching.

Jazz and Wine wordt gemaakt door een team enthousiaste mensen die hun sporen in het vak ruimschoots verdient hebben.
The Jazz and Wine crew bestaat uit:

 

 

Heinz Stitzinger – Wijncoördinator
Bij Jazz and Wine de wijncoördinator maar van origine danser , choreograaf, dansdocent en musical artiest.

Genoot zijn dansopleiding bij Lynn Simonson te NY USA.
Oprichter en choreograaf van dansgroep “Chacon.”
Speelde in Grease and Saturday Night Fever enz.

Dennis van Kooten – Licht ontwerp
Licht ontwerper van Hans Klok, Styletto en Jazz and Wine en eigenaar van Devako Lightning.
Een bevlogen en kundig licht ontwerper,
genoot zijn opleiding aan de Hogeschool van Rotterdam.

Mathisse Coorneart  – licht technicus
Licht technicus bij Jazz and Wine en theater Terra.

Mark de Lange – Geluid ontwerp
Eigenaar van  Lacoustic geluid architectuur.
Met zijn jaren lange ervaring bij Stage entertainment, Circus du Soleil en als docent aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam is Mark een aanwinst voor Jazz and Wine waar hij zowel al geluid ontwerper en technicus werkzaam is.

Zij opleiding behelst: SAE School for audio engineering,
Werklee aucustics en de HC Acoustic Antwerpen

Falco Tibben – Impressariaat
Eigenaar van theaterbureau  “Your theater Business”

Jazz and Wine is bij theaterbureau “Your theater Business” ondergebracht.
“Your theater Business” verzorgt theaterboekingen, marketing en PR voor een select aantal gezelschappen en artiesten.
In 2011 richtte Falco Tibben Your Theater Business op met de focus op PR. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een levendig theaterbureau dat geweldige gezelschappen en artiesten aan zich heeft gebonden.